lördag, januari 26, 2008

Otur

Igår åkte vi till Järvsö BK för att släppa hundarna en sväng. Det finns trevliga fält att springa på där. När vi kom fram var det en man med sina två golden längre bort på fälten, men vi tog ut våra hundar kopplade och planerade att gå åt motsatt håll. Vi hann bara 10 meter så ser jag hur hundarna kommer rusandes i full karriär! Naim blir livrädd och jag bestämmer mig för att lyfta upp honom fast det inte heller är bra. När det är två hundar som kommer springande är det ju så svårt att mota dem. Naim blev så rädd att han bajsade på sig och han var klart tagen efter det hela. Men hundarna åkte iväg och vi strosade runt ett tag på fälten för att han skulle få se att det inte var farligt. Han repade sig ok och vi tänkte inte mer på det.

Idag bestämde vi oss för att åka till Järvsöklack och låta hundarna springa. Halvvägs dit kräktes Naim och innan jag hann få ur honom ur buren kräktes han igen. På vägen hem gick det rätt bra, men sista biten började han dregla, vilket tyder på stress. Antingen tyckte han att det var otäckt att kräkas i bilen och var rädd att göra det igen eller så har han förknippat bilåkande med de farliga hundarna...Piss är det i vilket fall som helst, men nu får vi jobba på att åka korta bitar och ha roligt. Som tur är ligger ju jobbet lägligt till på så vis. Hoppas nu att han glömmer det hela för han var ju så bra på att åka bil tills idag.

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Prøv at give Naim og den hund/ de hunde der eventuelt gør hende bange en godbid sammen bagefter en episode. Det hjalp på min hund og hun gik fra at være meget bange til at elske andre hunde. Måske det også kan hjælpe på Naim.

Anonym sa...

Jeg tog hende f.eks. kun meget sjældent op, men stillede mig altid imellem hende og den anden hund. Det gjorde hun var tryg i, at jeg passede på hende. Så det blev sådan, at når hun var bange eller havde fået nok af voldsom leg, så stillede hun sig mellem mine ben og så vidste jeg, at det var tid at gå væk derfra. Igen blot forslag. Jeg kender til at have en meget nervøs hund.