onsdag, januari 02, 2008

En brorsa åt Igor?

Nu har vi tänkt, lurat och klurat så länge, så länge...Ska vi köpa en till hund eller inte?
Vi har kommit fram till att:

Fördelarna är;
1. Det är roligt med hundar
2. Igor får sällskap när vi inte har tid med honom. Det är hemskt sällan nu, men det kommer kanske andra tider (läs barn) då vi inte har fullt lika mycket tid
3. Igor behöver aldrig vara själv hemma

Nackdelarna är;
1. Två hundar tar lite mer tid att träna, speciellt när den ena är valp
2. Två hundar tar mer plats, tex i bilen.
3. Det är inte säkert att Igor kan vara själv hemma fast han har sällskap (men om vi ensamhetstränar valpen separat så tror vi att det går) och i värsta fall smittar han av sig på den andra hunden.

För oss är summeringen enkel. Fördelarna är kanske inte fler, men destu tyngre! För andra, till exempel mina stackars föräldrar, som i fortsättningen alltså ska passa två hundar när vi är bortresta, är valet inte lika självklart. Tror faktiskt de måste bita sig i tungan för att inte skrika - Neeeejjjj!
Men, men...Jag tror mig faktiskt veta att samma dag som vi tar hem den nya lilla krabaten kommer de gilla honom lika mycket som de gillar Igor. Det är på något vis inte en till hund de har något emot utan jag tror att de tänker på oss. De tror nog att det ska bli för jobbigt.

Och ja, jobbigt kommer det bli. Det betvivlar jag inte. Periodvis iallafall. Men, jag tror att det är värt det.

Och dessutom är den här hunden lite mer "färdig" än Igor var. Den här hunden är typ rumsren(iallfall i jämförelse med en lundevalp på 3 månader), kan gå nog 5 km om en månad (det tog Igor ett år att komma upp i den promenadlängden), och är redan väldigt självständig (tuggar gärna på ett ben när de andra busar).

Och vad är det för hund då?
Jo, en saluki. Vi har två hanar att välja mellan, men förmodligen blir det en hane vid namn Naim. Han är svart och tan och är i dagsläget ca 3 månader. För er som är nyfikna kan ni gå in och kolla på www.redhawks.se. De finns under uppdateringar, N-kullen.

Nästa helg åker vi och tittar på dem och om vi gillar dem tar vi med oss valpen hem redan samma helg. Åh, sååå spännande!

2 kommentarer:

Henrik sa...

Gott nytt år!
Ni vilar inte på hanen inte, spännande med ny hund, hoppas att Igor och Naim finner varandra. En Lundehund och en liten Vindhund borde ju skapa möjligheter till att kompletera varandra :-)

Funkar Igor om han är ensam utan er med exempelvis föräldrarnas hund? Det borde ju visa om det kommer funka. När vi lämnat Zigge med andra hundar funkar det bra, dessutom klarar han sig själv i rummet på dagis, men inte hemma.

Lycka till!

Anonym sa...

Har man en kan man lika gärna ha två..... Bullen tycker väldigt mycket om sin Kamrat Hund här hemma och tyr sig lika mycket till henne som till mig. Hoppas det funkar!