onsdag, september 26, 2007

Kanske inte rätt taktik trots allt

De resterande 33 gångerna hjälpte inte heller. Inte heller att lämna i 1 timme i sträck och inte heller att stänga in honom med riktig dörr i 2 timmar medan vi packade. Hundkräket skäller och vägrar att gå och lägga sig hur länge vi än försöker trötta ut honom. Eller ja, skäller gör han när vi är borta men han vägrar fortfarande att slappna av och gå och lägga sig även om vi är hemma.
Det ironiska är att han väldigt ofta ligger i andra rum och sover så länge dörrar är öppna, men stänger man en dörr eller sätter för kompostgaller så står han och vill ut. Till vilket pris som helst verkar det som. Kanske är det fel taktik trots allt...

Vi ville ha honom i ett rum av flera orsaker:
1) alla säger att det är bra att de får ett litet utrymme att röra sig på
2) vi vill inte att han står vid ytterdörren och skäller för då ekar det i hela trappen
3) tänkte att det skulle vara lättare för honom att förstå att vi förväntar oss att han ska vara ensam hemma om man kör samma rum hela tiden

Fast nu har jag bestämt att det nog inte är rätt taktik, trots allt. Visst, man kanske måste ge det mycket längre tid än vad vi gjort egentligen, men jag har bara en sådan där magkänsla av att detta inte är bästa sättet. Ska byta taktik till att lämna lika ofta men med att han får gå fritt i lägenheten. Kanske med antiskällhalsband på (de är ju bara så otroligt dyra).

Hoppas våra nya grannar i Järvsö kommer vara antingen
1) väldigt tålmodiga förlåtande
eller
2) döva

Igår fick Igor sin första behandling med schampot som ska ta bort jästinfektionen på hans kala fläckar. gick rätt bra trots att det skulle verka 10 minuter, men sen fick han naturligtvis fnatt och var tvungen att springa fort, fort, fort.

Inga kommentarer: