söndag, september 16, 2007

En ok helg

Vi började fira helgen med att ta en promenad i regn och blåst på fredagkväll. Efter middagen hade vi helt enkelt inget att göra så vi åkte ut till Linnés hammarby för att gå lite där. Tyvärr blev vädret inte bättre (vilket var vår ursprungliga plan), utan vi gick bara en kort promenad och åkte hem. Igor verkade dock nöjd ändå.

Lördagen bestod av diverse saker:
Promenad vid brukshundklubben, handla skor åt matte, vara hos mattes kompis och hjälpa till att öppna stora möbelkartonger och busa med strumpan (en lek som har blivit tradition där och som Igor avgudar), bil till Sthlm, promenad i storstan och därefter middag hos vänner.

Middagen hos vänner gick som vanligt ganska smärtfritt (han börjar ju bli vuxen nu), men Igor hamnar lätt i pyssel-mood när han kommer bort. Till alla värdars stora förtret är ett av dessa "pyssel" att leta dammtussar. Gång på gång kommer Igor med en dammtuss i munnen eller i morrhåren, vilket på något vis blir genant om värdarna är åt det mer pedantiska hållet (som tur är har vi inte så många sådana vänner). Och han letar noga, inte bara i hörnen. Nejdå, under möbler, bakom böcker i bokhyllor osv.

Söndagen har bestått av morgonpromenad i strålande sol och em-promenad i regn. Därimellan inte så mycket. Em-promenaden innehöll dock mycket spring och Igor blev rejält trött och nöjd.

I helgen kom vi också på en strålande affärsidé! Lundehundar, inkluderat Igor, gillar att äta bajs av diverse slag, bland annat hästsbajs (om det är färskt förstås). Vi kom på att om man skaffar sig si så där 20 lundehundar så skulle man kunna åka runt till hästägare och erbjuda dem mockning till ett modest pris. Bara att släppa in lundisarna i boxen och vips är skiten borta! Tada!!! Att ingen tänkt på det förr är ju otroligt egentligen!

Inga kommentarer: