torsdag, juli 19, 2007

Städdag

På förmiddagen gick vi och fikade på kvarterets café. Det var mysigt i solen tyckte Igor. Kanske kunde han ha fått smaka mer bulle men annars var det nog perfekt i hans värld. Ja, och så den där pudeln som gick förbi då, den var han inte heller förrtjust i. Blev rejält utskälld.

Efter fikat gick vi hem och husse och matte satte igång med skåpsrensning och storstäd. Igor sprang som vanligt fram och tillbaka för att inte missa något men gav efter ca 1 timme upp och däckade i sängen.

Efter det bar det iväg en snabbis till elaffärerna för att kolla på ny kaffebryggare åt husse och matte. Då fick Igor vara i bilen. Efter en snabb middag hemma gav vi oss återigen iväg, och denna gång for vi till husse och mattes kompisar som håller på att renovera deras nyköpta lägenhet. Där var allt också spännande, och lite läskigt, men det hela avrundades med en trevlig fika i det gröna och sedan lite tokfnatteri (Igor springer runt runt runt och vänder gång på gång mot en och hoppar upp mot en i luften) på den stora gräsplanen.

Sen åkte hem och nu sover Igor i soffan. Han hade inga som helst planer på att flytta på sig när jag var in dit för en stund sen. "Han får ligga kvar för han väcker ju oss om han behöver gå ut..." sa jag till husse och sedan insåg jag vad härligt det var att säga så! Det trodde nog vi inte var möjligt för ett halvår sedan (stolt).

Och förresten så fungerar knepet med att lägga en godisbit i trapphuset utmärkt. Igor har snabbt listat ut detta och går med raska steg hemåt! Åtminstone när vi är riktigt nära hem. Men det är ju trevligt att åtminstone slippa släpa de sista 100 metrarna.

Inga kommentarer: