onsdag, maj 09, 2007

Nytt halsband

Igor har varit lite avskavd på magen precis där selen smiter åt. Resten av pälsen på magen har växt tillbaka ganska bra, men under selen tror jag det nöts bort lite för snabbt för att kunna växa sig så kraftigt att det kan "skydda" sig självt. Matte stickade ett fint litet överdrag till den delen av selen i ett försök att kanske mildra nötningen, men det vette tusan om det gett någon effekt.
För att råda bot på det så köpte vi igår ett nytt halsband som är lite bredare och finare än det gamla. Får Igor gå runt med det i nån vecka så borde lilla magen fått chans att återhämta sig. Vi åkte upp till Brukshundscentrum och köpte ett fint Huurta-halsband, samma märke som selen. Det är lite annorlunda att styra honom med halsband jämfört med sele, men det funkar. Man får passa sig så han inte tokvägrar för då kan han slinka loss. Man får vara förutseende så långt det går, och blir han tjurig får man ta några steg tillbaka och mana på honom bakifrån istället.
Han har gått på illa kvickt de senaste dagarna, vilket är typiskt för just nu har jag varit antingen skadad, haft träningsvärk eller som nu, sjuk.

Inga kommentarer: