tisdag, maj 15, 2007

Jaktgor

Vi har hittils när frågor om Igor och jakt kommit upp alltid kunnat stoltsera med något i stil med
"Igor är helt jaktsäker, följer aldrig efter vilt"
"Igor jagar på sin höjd fåglar, och bara när vi ger tillåtelse"
"Igor springer inte efter kaniner, han springer åt andra hållet"

Psscchh. Det fick vi käka upp igår. På kvällen tog vi en sväng till en park i Sala backe för att träna lite hopp och balans i en lekpark som fanns där. Vi kopplade loss honom där och lät honom först jaga bort några koltrastar som satt och kaxade på gräsmattan. Döm om min förvåning när det störtar upp en kanin precis när fågeln lyfter, och Igor svängde direkt efter kaninen och jagade den i kanske 50 meter. Efter Igor sprang kanin nummer två, som antagligen bara ville följa med den första. När den första hoppat in i buskar så vände Igor om och jagade den andre ett tjugotal meter tills den också hoppade in i buskar.

Till Igors heder måste jag säga att när vi ropade efter honom här så kom han faktiskt i sporrsträck till oss, överlycklig över att ha fått jaga lite. En skarp jakthund hade jagat dagsljuset ur de små kaninerna, men Igor var nöjd med att ha schasat bort dem. Sen körde vi en del hoppträning och lite balans/klätter, sen var det marsch hemåt. Igor sov som en stock i buren resten av kvällen, han börjar lära sig slappna av i den nu.

1 kommentar:

Henrik sa...

Ja tycker nog att ni kan säga att han inte jagar - han hade ju reageat på samma sätt om det rullat iväg en boll framför honom. Jakthund blir han först när han fortsätter på spåret efter dem och inte ger upp då de är ur sikte...