torsdag, mars 15, 2007

Nytt besök på SLU

Idag var jag och Igor på SLU igen, den här gången för att kolla upp hans tass och vad som kunde varit fel med den. Veterinärstudenten ville ha ett munskydd på Igor, men det tyckte han otroligt illa om, så det var ingen ide. Han var ganska duktig när hon tog tempen på honom, så där blev husse stolt. Sen skulle vi kolla på tassen... Han gillar inte helt när man pillar på honom, men veterinären visade ett bra sätt att hålla fast honom på, och det funkade. Nu är han så pass smidig och samtidigt stark att han tog sig loss nån gång ändå, men det var ändå ett framsteg. Hon tittade på tassen och tog sen in sin handledare, som gjorde en noggran undersökning.
Grejen med SLU är att de utbildar nya veterinärer, så man får finna sig i att de går igenom allt på hunden oavsett vad som är fel, mest för att de ska få öva sig. På Igor finns ju en del att titta på...
Han hittade iallafall ett sår på tassen nära trampdynan, tog bort en hudflik som var lös och förklarade vad som troligen var problemet. Han hade ett sår som låg halvöppet, ungefär som när man själv dragit upp skinnflikar vid fingernaglarna typ. Nu kunde det läka bättre och borde vara bra tills efter helgen, annars skulle vi komma tillbaka.
Han går bättre nu tycker jag, så det var nog det som var orsaken. Vi får se hur han är ikväll.

Studenten hjälpte även till med att klippa ner hans besvärliga bakklor. De förstod att vi hade problem med dem, för det var min själ inte enkelt för henne heller trots en specialklotång och flinka händer. Kortare blev de iallafall, frågan är om inte vi också ska försöka hitta en liknande klotång för den verkade praktiskt som tusan. Klipp klipp.

Inga kommentarer: