torsdag, maj 08, 2008

Lundeträff

I helgen var det äntligen lundeträff. Vi blev 4 sällskap och totalt 7 lundehundar (plus en lhasa apso och en saluki). Mycket trevligt!

Vädret såg inte ut att bli så lovande, men när lördagen väl kom var det bara lite halvmulet och perfekt temperatur.

Lördagen startades med en promenad och korvgrillning medan hundarna bekantade sig. En och annan blev lite sur emmellanåt, någon rymde iväg, andra gjorde sitt bästa för att få korv och en del (gissa vilken) hade fullt sjå med att nosa tikarna i rumpan. Någon var så till sig över alla tikar på promenaden att han försökte bestiga lhasa apson på senare på promenaden och vi var tvugna att koppla upp honom.

Därefter körde vi lite ringträning och Igor fick testa ett "utställningskoppel" för första gången. Dagen gick fort och det var sedan dags för en kort tur till stugor för att byta om varpå en middag följde. Hundarna var med under middagen och de skötte sig hyfsat, förutom att de visade prov på att lundehundar sannerligen har minne som guldfiskar och skäller på alla slags dörrljud som finns, samt att de pinkar inne ganska frekvent. Tror det blev 10 pölar totalt =(

Naim fann sig ganska snabbt med alla lundehundar och han fick sedan springa lös i skogen med dem. Det var kul tyckte han, även om Heike var lite otäck!

På söndagen gick vi en skogspromenad och avslutad emed gemensam lunch. Igor och Naim var rejält slut när alla åkt.

Inga kommentarer: