fredag, maj 30, 2008

LC premiär

Imorgon ska vi på en Lure coursing träning. Helt lägligt så finns det en LC-bana i Trödje där mina föräldrar bor och imorgon tar vi med oss Naim för att se hur det går till. Verkar han tycka att det är kul får han kanske "känna på trasan" lite också.

Undrar vad han kommer säga när han träffar andra salukisar? Han har inte träffat någon sen han flyttade från uppfödaren.

Imorse på väg till jobbet träffade vi en av valparna som går på vår valpkurs. Vi såg inte att de kom och Naim var naturligtvis lös. Han inledde med att springa tre steg närmre och morr-skälla. När jag gick mot honom för att koppla honom fick han mod att gå ett steg närmre, vilket inte var det jag ville, så jag fick honom att backa därifrån med hjälp av släppa kopplet mot honom. Därefter kände han plötsligt igen hunden (något som Igor aldrig skulle ha gjort) och började tok-fjant-bus-springa framför den på ca 10 meter håll. Insåg snabbt att det skulle bli mer än svårt att få tag på honom så vi bestämde oss för att kalla på honom och gå. Vi hann inte mer än 10 meter så kom han som ett jihu och sen följde han snällt efter oss utan att på något sett verka intresserad av att gå tillbaka. Inte var han alls skärrad heller ett tag efteråt som han ibland kan vara då vi mött hundar som han blivit arg på (eg rädd för).

Skulle vi få möjlighet att träna lite fler sådana situationer så skulle han säkert gå att ha lös jämt, vare sig det var hundar eller inte i närheten. Egentligen vill han ju helst slippa andra hundar och kunde vi bara få honom att tagga ner lite, och om unge herr lundehund kunde låta bli att skälla på hundar som dyker upp plötsligt, så skulle han säkert inte ens titta åt andra hundar.

Inga kommentarer: