fredag, maj 23, 2008

Farliga trappor

Igår på kursen så skulle jag och Igor spatsera runt med de andra hundarna i Ljusdal city. Inte så mycket till utmaning för Igor egentligen med tanke på att han växt upp i Uppsala och traskar fram och tillbaka där varje vecka, men ledarna höjde insatsen rejält. De hade letat reda på ett gäng ståltrappor (nätmodellen) som vi skulle försöka få upp hundarna för. Igor tvärvägrade såklart. Han skulle inte under några som helst omständigheter sätta upp sina dyrbara tassar på de där livsfarliga trappstegen. Han blev mer och mer skeptisk till övningarna och till slut så började han tvärvägra så snart vi närmade oss en ståltrapp. I sista övningen så lyfte jag upp honom till sista trappsteget så att han skulle kunna gå därifrån med en vinnarkänsla och det gick iallafall bra. Jag tror ledarna fick lite mer förståelse (och respekt) för en lundehunds mycket bestämda vilja...

De upptäckte även att Igor har några mörka partier vid munnen som ser ut nästan som att han har målade läppar. Det uppskattades väldigt mycket.

Igor tvärsomnade i bilen efter kursen. Han tyckte det var så jobbigt med alla trapporna att han slocknade fullständigt. Jag hörde mig för om hur det blir med höstens kurser och det lutar lite åt att jag tar med Igor på Lydnadskurs då. Det blir nog spännande.

Inga kommentarer: