söndag, oktober 26, 2008

Tomt

Naim har följt med husse till Uppsala och Igor är hos mina föräldrar så här hemma är det tomt just nu =( Sådana här kvällar inser man att man verkligen inte skulle vilja vara utan hundar, hur dryga de än kan vara ibland.

Fredag och lördag var vi dock hela flocken hos mina föräldrar.
Eftersom vi kan få hundpassning i Gävle passade jag och Erik på att i lugn och ro inhandla en del grejer och peppar, peppar, men Naim verkar äntligen ha lagt ner det här med att pipa konstant när vi är borta! Sen att han är himla härjig med Rizzla och en allmän odåga mellan varven, det är ju en helt annan sak.

Igor var lite trött och grining igår. Vet inte om han mår så bra. Pälsen tyder ju på att han inte gör det, men å andra sidan är han oftast himla pigg. Han har ju dock förmågan att stressa upp sig själv, t.ex. att han bara måste ha just Naims ben fast han har ett eget och kan sitta och pipa en lång stund i väntan på att få det osv. Tror faktiskt att vi får öva lite på det där med "gå-och-lägg-dig" för som det är nu tycker jag han har svårt att slappna av ibland. Ibland vankar han hela kvällar och verkar allmänt missnöjd.

Innan vi åkte till Gävle i fredags släppte vi hundarna lösa på halvön en sväng. Från att ha varit där nästan dagligen så var det väldigt länge sedan nu eftersom det gått får där hela sommaren och Naim tyckte det var SÅÅÅÅÅ kul att springa där. Det är verkligen en perfekt "salukiyta". Öppna, stora ytor men ändå lätt kuperat och oftast någon fågel att jaga. Dessutom vatten att plaska och dricka i.

Igor tycker också om halvön, kanske inte för de stora ytornas skull utan mer för bajsets skull, men ändå...Och trappen över stängslet som han vanligtvis måste samla mycket mod för att gå över tog han utan tvekan i stormfart både på in- och utvägen denna gång!

Inga kommentarer: