fredag, oktober 03, 2008

Lydnadskursen dag 6 (Ställande under gång)

Igår var det dags för sjätte träningstillfället (de duggar tätt nu) och givetvis så var det ösregn som gällde. Vi hade dagen till ära en annan lärare som hade lite annorlunda metodik än den vanliga, och jag var väldigt nyfiken på hur det skulle gå att lära Igor att stanna under gång. På Igors plussida är att han i vanliga fall mer än gärna bromsar, särskilt om det är dåligt väder. På minussidan finns att han gärna följer efter mig när han är osäker för att det är mörkt ute. Vad skulle ta överhanden?

Glädjande nog så var han väldigt duktig. Vi körde bara fram till stannandet, men det tvärnitade han på och gick inte en millimeter längre när husse väl kommenderade "STÅ". Husse fick ovett för att han inte belönade tillräckligt medan Igor lapade i sig berömmet.

Träningen avslutades med att vi skulle gå som i linförigheten, med hunden bredvid oss, men utan att ge några fotkommandon utan enbart jobba med kontakten. Här har vi nåt som jag måste bli bättre på, Igors fokus måste flyttas lite från godiset till mig istället. Till slut var träningen över, och även om vi bara varit ute i runt 40 minuter så var Igor dyngsur och tyckte nog bilen var en skön plats när man väl blivit torkad.

Inga kommentarer: