måndag, februari 26, 2007

Svar från SLU!

Äntligen! Blev uppringd av veterinären på SLU och fick besked om proven. De hade fått in provsvaren idag och resultatet var följande (alla termer kan vara totalt fel, eftersom jag skrev ner dem efter att jag hörde dem):
Det Igor har ser ut att vara nåt som lät som Pseudopelad, vilket i stort sett gick ut på att immunförsvaret angriper mitten på hårsäckarna. Det i sig är otroligt ovanligt, men Igors prover visade på en variation av det hela (nåt med slembildning i cellerna) som inte fanns dokumenterat i något fall i Sverige tidigare. De skulle kolla med kattexperter (!) i USA om det var som de misstänkte, men det kunde ta upp till en vecka att få svar, och innan dess ville hon inte påbörja någon behandling som kunde vara fel. Om det var det så verkade det som det fanns bot iallafall, vilket var skönt att höra.

Tänk, jag som tyckte att det var speciellt nog att ha en lundis, och sen kommer det här.

Jag fick tips om ett schampo som kunde användas för att minska klådan hos Igor, så det blir nog till att köpa lite sånt och sedan skoja till det i duschen. Det brukar alltid vara populärt...

Inga kommentarer: