torsdag, februari 01, 2007

Stackars hundarna

Igår var en jobbig dag för Igor. På lunchsvängen passerade vi Värmlands Nation på väg till Engelska Parken. Där hörde vi en hund yla på lite avstånd, lät som att den var inne i nationen. Igor tyckte det var lite störande och ville lyssna mer, men det gick att få med honom. På väg hem 20 minuter senare passerade vi närmare nationen, och då märkte jag att hunden som ylade satt i en bil utanför, fortfarande ylande. Igor var som förhäxad av detta. Han skulle inte alls gå vidare, inte på några villkor, utan skulle ha koll på vad som hände med den stackars hunden. Till slut fick jag ge upp och bära iväg honom, men jag märkte på honom resten av vägen att han var bra bekymrad över den där hunden.

På väg hem så stötte vi på en king charles som lekte på en parkeringsplats. Den skällde av glädje i leken, men Igor såg den aldrig, utan hörde bara. Total låsning + bärhjälp igen. En kvart senare så gick vi förbi en bil med en ylande hund -> Upprepa. Sen var han helt nojig och letade hundar överallt. Han var så bekymrad över dem så det liknade ingenting.

Vid nattkissen mötte vi sen flera hundar, men dem fick han iallafall se och träffa, så då blev det lite bättre.

Idag kör vi med halsband istället för sele, mest för att inte skava för mycket på där selen sitter. Det blir en annan grej att gå promenader när han har halsband. Lyfta går inte alls lika bra, men han är faktiskt lite mer lyhörd för att man styr honom och han är mindre dragig.

Inga kommentarer: