måndag, februari 12, 2007

Besök i storstan

Just ja. I förra veckan var jag tvungen att lämna årsbokslutet till klubben revisor, och då han bor i Stockholm så tog jag och Igor en tågresa dit för att fixa det. Kliva in i tåget var inte alls kul, och jag hade misstajmat så att vi tog tåget från dalarna som går förbi Arlanda. Det var alltså helt fullt, så jag fick sitta med Igor i knäet fram tills Arlanda. Sen kunde vi ta ett dubbelsäte själva och då lade han sig (efter att ha snosat runt lite) under mina ben och somnade.
I Stockholm träffade vi några stora hundar som han kunde busa lite med, och sen travade vi bort mot Dramaten. Han är verkligen lättgådd i stadsmiljö, det är hur enkelt som helst att styra honom. Att gå upp till fina advokatkontoret gillades inte riktigt, men han tog sig ändå upp för marmortrapporna. Neråt efter att allt var lämnat gick lite snabbare, men han var fortfarande misstänksam. Hemresan blev även den lite misstajmad, fick vänta 20 minuter på att nästa tåg skulle gå. Nu fick vi ett dubbelsäte själva, och jag lyfte upp Igor på fönstersätet. Han verkade överväga att hoppa ner, men när jag skulle hjälpa honom så tvärvägrade han, och då får han lösa det själv. Sen satt han och omsöm tittade ut ömsom tassade runt, tills jag somnade. När jag vaknade med ett ryck (Var är Igor!) så satt han på sitt säte och tittade ut. Han är så duktig.

Gå av tågperrongen var inge kul alls. Han lämnade in en allmän protest och skulle minsann inte röra sig. Då får man ha tålamod... eller få draghjälp av att en annan hund går framför. Sån tur hade vi efter några minuter. Då springs det snabbt.

Inga kommentarer: