fredag, april 18, 2008

Valpkurs

Nå, eftersom husse utlovat ett utlåtande från valpkursen så är det väl bäst att lämna ett sådant.

Naim var inte helt förtjust i att komma till brukshundklubben och ännu mindre förtjust i att upptäcka att det var massor av andra hundar där. Efter någon minuts upprört morrande lade han dock ner projektet och stod och tittade emmligt på de andra hundarna. Vi hade också teori i en timme först men eftersom husse hade bilen fick Naim var inne hos oss. Några andra hundar var också inomhus och Naim tog det hela helt ok. Låg mest på golvet och tyckte det var hårt. En "paluki-valp" kan ju faktiskt inte ligga på golvet!

Sen var det dags för kontaktövning och att träna på att belöna i rätt tillälle. Inga större problem för oss. Naim fattade också intresse för några av de mindre hundarna, en shelti och en tax. De skulle han gärna leka lite med.

Sen gick vi in för att runda av och fika. Naim var rejält trött och brydde sig inte det minsta i de andra hundarna. Mattes kaka var lite mer lockande. Och till slut blev mattes knä alldeles för lockande också. Eftersom han inte var orolig fick han lov att sitta i knä och han somnade bums.

Han var duktig, lilla Scnahim. Det blir nog inga större problem med vare sig kursens moment eller hans hundrädsla.

Bilen börjar också uppfattas som er ok nu för tiden (hoppar in självmant och så) så han blir nog en rätt "problemfri" hund till slut. Peppar, peppar =)

Inga kommentarer: