lördag, februari 09, 2008

Vi åker tåg

Idag har det varit tråkigt väder här i Järvsö. Temperaturen har krypt upp mot tio plusgrader, vilket i kombination med några decimeter snö på marken bara ger slask. Vi tog en lång promenad längs Ljusnan på förmiddagen innan det hade blivit för geggigt och det uppskattade hundarna. Vi mötte bara skotrar en gång, vilket får ses som en framgång.

På eftermiddagen beslöt vi oss för att tågträna Naim. Igor kan redan åka tåg bra, men för salukin skulle det bli premiär. Vi tog X-tåget till Ljusdal, en svindlande resa på tio minuter. Ingen av hundarna ville gå ombord på tåget (panik panik), men väl ombord så tog de det ganska lugnt, ivrigt matade med korvbitar. Naim är en sån sucker för korv, och Igor är inte mycket bättre. Väl framme i Ljusdal travade vi runt lite på stationen i en kvart innan det var dags för hemresan. Den här gången lyckades vi mycket bättre med påstigningen och resan gick smärtfritt. Naim ville gärna sitta på ett av sätena, vilket är bra inför framtida resor. Fast den här gången var han så blöt och smutsig att han fick sitta på golvet.

Efter hemkomsten har de varit ganska trötta så vi har hunnit med några sessioner av ensamhetsträning. Det har gått ganska bra än så länge, vi har stora förhoppningar om att Naim ska kunna bli mycket bra på att vara hemma utan oss. Igor räknar vi med ska gilla läget vid det laget.

Inga kommentarer: