onsdag, december 31, 2008

Puh

Vilken värmbölja! Efter en vecka med temperaturer som oftast legat runt -20 så var det en befrielse att se att det bara var -10 idag. Till hundarnas (mest Naims) stora lycka innebar det att vi kunde ta en lite längre promenad på förmiddagen utan att tassar och ungar skulle bli frusna.
Vi tog en längre vända längs skoterspåren som går över fälten och Naim sprang som besatt. Stora lovar fram och tillbaka, med diverse avstickare för att springa längs rådjursspår, och sen in till oss. Det enda man ser när han kommer forsande genom snön är ett moln av snörök och en stort saluki-leende. Att få springa ohejdat är verkligen det bästa han vet. På andra plats på Naims lista kommer nog att ligga i en säng och vila, vilket han gör nu. Jobbigt att vara ute!
Igors kliande har blivit lite värre igen så imorse fick han en cortison-tablett. Dags att vara lite vaksam på när han vill gå ut alltså, annars blir det olycka inomhus... Den unge herrn skulle nog föredra lite mindre snö än vad vi har, han har svårt att ta sig fram i terrängen och går mest på "fast" mark bredvid oss. Det hindrar inte att man kan härja på ganska bra ändå, men han saknar nog att kunna studsa ut i bushen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Äsch då, nytt skov för Igor med pälslossning? Går det att lindra utbrottet om man upptäcker det i tid och ger medicin / olja / baddar huden eller har det samma förlopp och man bara lindrar besvären med klåda?

Kajan&Fläck-Bulle