onsdag, mars 19, 2008

Språkförbistringar

Igor mår mycket bättre nu än förra veckan och är hur sprallig som helst. Skönt! Fläckarna ökar dock drastiskt! Men, men... de har de gjort förr och det går alltid över och blir bra igen.

Det verkar som att Rizzla och Naim har lite svårt att tolka varandra. Tex står Rizzla gärna och blänger på Naim när han ligger i soffan och till slut blir Naim osäker och nafsar efter henne. Då blir Rizzla sur och skäller. Jag tror Rizzla bara vill kolla vad han gör och snosa på honom men Naim låter henne inte komma så nära och därför kommer de aldrig över spärren ordentligt.
Ute på gården är det samma sak. Det går bra till Naim börjar springa för då blir Rizzla sur och springer efter och skäller. Naim blir inte direkt rädd, men springer upp på verandan och ställer sig och det hjälper inte dem att lära känna varandra. Igår verkade det dock som att de var när att spräcka isen rejält för Naim inbjöd till lek med Rizzla hur mycket som helst på promenaden. Rizzla ville dock inte leka förstås utan bara snosa. När vi kom tillbaka till tomten jagade Rizzla Naim som vanligt men den här gången sprang han inte upp på verandan på en gång utan lekte lite först.
OCH Senare under dagen var det faktiskt Naim som jagade Rizzla! Till slut var jag tvungen att säga ifrån till Naim för Rizzla blev rädd för honom istället.

Klara språkförbistringar alltså! Och det är klart, en pratar ju finska och den andra arabiska :)

Inga kommentarer: