tisdag, november 13, 2007

Världens bästa hund?

Kursen gick bra idag! Igor var så duktig!

Vi började med att gå en kort promenad på led och Igor gjorde som förra gången, dvs drog och slet för att komma ikapp. Att stanna och låta honom slaka kopplet funkar bra, han sätter sig på en gång, men i samma hundradels sekund som man lyfter foten själv, drar han igång igen med full fart. Instruktören gav tipset att vända håll så fort han stretar framåt mot hundarna och det funkade! Efter några gånger gick Igor och tittade på mig som värsta brukshunden. Det ska vi använda oss mycket av!

Vi tränade även på att folk ska kunna komma fram och hälsa utan att hundarna hoppar, kunna sitta bredvid varandra, kunna möta varandra, kunna bära väskor samtidigt som man har kontroll på hunden osv osv. Allt det där kan Igor och han klarade det mesta galant. Nästa gång ska vi träna inkallning när vi möter människor. Kan gå bra, men den dag vi ska träna inkallning då man möter hundar...Oj, oj, oj. Det blir en riktig utmaning!

På slutet av träningen var Igor så trött att han valde att sätta sig så långt bort från hundarna han kunde med ryggen mot dem. Han valde nog helt enkelt att inte se dem för han orkade inte konfrontera mig något mer. Tror det är bra...

Inga kommentarer: