söndag, november 25, 2007

Rizzla på besök

Igår kom mattes föräldrar på besök och med sig hade de Igors favorit: Rizzla. De två härjade runt ganska mycket omedelbart de kom in, och vi beslöt oss för att åka iväg till Kyrkön och ta en liten promenad där för att titta på varggropen som finns där ute. Det kanske skulle trötta ut hundarna lite och ge oss lite lugn och ro. Sagt och gjort, vi åkte ut dit och tog ur Rizzla ur bilen. När vi sen skulle ta ur Igor ur buren så smet den rackaren genom ett dödsföraktande hopp och sprang iväg. Han skulle absolut inte lyda oss eller komma in. Han kretsade runt oss och gjorde räder förbi Rizzla, men var hal som en ål att få tag på. Till slut lyckades vi få fatt honom genom att vandra bort till ett träd som han inte kunde motstå att pinka lite på.
När väl den pärsen var över så började vi gå. Vi har blivit lite stolta över Igor som tack vare tips från hundkursen har börjat hantera det här med hundar framför och bakom allt bättre. Blir han för envis så vänder hundföraren och går bort några meter och efter några upprepningar av detta så brukar han uppföra sig mycket bättre. Så icke nu med Rizzla. Han var helt besatt av att komma fram till henne, oavsett vad vi gjorde. Så fort han får gå förbi henne så lugnar han sig dock, tills hon går förbi igen. Han är konstig...
Sen fick han och Rizzla sitta i bilen medan vi andra var och tittade på Rovdjurscentrats utställning. Mycket fint minsann. Igor sov jäkla bra på eftermiddagen sen.

1 kommentar:

Emma sa...

Hej

Går Igor på Atopica fortfarande? Tänkte på hans krånglande med magen, vilket iofs var en vecka sen du undrade över. Malte har slutat äta den hemska medicinen. I slutet fes han blod, det var lite starkt för den lilla magen.