torsdag, november 22, 2007

Täcker den Igor?

Igår kväll skulle husse och matte vara med på en träningsmatch mot Viksjöfors i Bollnäs. Igor skulle få sitta i bilen, men eftersom vi är lite oroliga över att han ska frysa så skrotade vi fram det täcke som vi köpte förra vintern när vi tyckte att han såg kall ut. Det kom inte till så mycket användning förra säsongen då vintern tog slut ungefär två dagar efter att vi köpt det, men nu skulle vi försöka ha det på honom i bilen.
Igor gillade inte alls att ha det på sig när vi skulle gå. Faktum är att han inte ens ville gå framåt med det på sig, så det blev till att bära honom. Protestgor satt upp i buren nästan hela vägen till Bollnäs, men när vi kände efter för att kolla så att det inte blev för varmt för honom så var han ganska behagligt tempererad. Sagt och gjort, vi lämnade honom i bilen och gick in. En timme senare kom vi ut för att se om han överlevt och till vår förvåning (och glädje) så låg han ner i bilen i väntade snällt. Svårt att säga om han sovit, men han hade åtminstone lagt sig ner nån gång. Vi tog ut honom och lät honom härja av sig lite innan det blev dags att åka hem. Täcket hade funkat men han var väldigt glad över att bli av med det.

Inatt har han legat som klistrad mellan mina knän. Han stod upp i sängen och var mycket orolig medan jag gjorde mig sovklar, och när jag väl kröp ner under täcket så nästan tryckte han ner mig och kastade sig mellan knäna för att komma till ro så snabbt som möjligt. Här fanns ingen tid att förlora, husse-korgen skulle fram så fort som möjligt till vår lille prins.

Ikväll funderar vi på att gå på JBKs öppna träning för att trötta ut honom rejält, och sen... Sen ska vi lämna honom ensam i kanske 25 minuter och gå och ta en galen kopp kaffe på fiket bredvid! Det får bli en combat-kaffe tror jag, för man kommer vara så nojig hela tiden och bara vilja springa hem och kolla till honom, men står vi utanför huset i en halvtimme och väntar så kommer våra grannar tro att vi är knäppa.

Inga kommentarer: