lördag, januari 31, 2009

Dambesök

Dambesök har vi haft idag. Och herrbesök också.

Våra vänner var här med sina två hundar, en hane och en tik, och Igor var förstås till sig över tiken. Den här tiken säger till på skarpen när hanar är dryga, och nu är det ju så att just dryghet är Igors paradgren och därför blev det en hel del åtsägningar. Lite tog han väl åt sig men det verkade ändå som att han var fast övertygad om att han hade "halva inne". Minst. Tokhund!

Naim var inte sååååå upprörd på dessa hundar, verkar som att han minns dem fast det var ett bra tag sedan de sågs sist. Han vågade sig till och med på med lite bus med tiken. En aning skräckblandad förtjusning var det nog, men ändå...

Hanen kommer han dock inte överens med. Han förstår inte att Naim är rädd och ska ge honom på moppenn när han skäller. Något som får Naim att bli ännu räddare. Men så länge de är skilda åt med ett kompostgaller bryr de sig inte märkvärt om varandra så det är ändå helt ok.
Igor verkar betrakta hanen som något som ibland råkar vara i vägen när han ska nosa tiken i rumpan.

Btw, så blev Naim jagad av en schäfer här om dagen. Erik hade gått ut med hundarna och efter en kort stund kom Naim tillbaka själv. Visade sig att grannarnas två hundar kommit rusande och Erik insåg att han inte hade en chans att mota två hundar och samtidigt ha koll på både Igor och Naim. Så han släppte Naim i förhoppning om att han skulle springa hem, vilket var exakt det han gjorde. Nu följde tyvärr schäfern efter en bit men snabb är han ju så ingen schäfer hinner ifatt honom och han verkade faktiskt inte alls speciellt stressad. Lite extra koll från fönstret höll han på kvällen, bara så där utifall, men inget annat.

Inga kommentarer: