torsdag, juli 17, 2008

Gissa bajsen

Varje dag på jobbet gör jag en "Gissa-bajset-övning" med barn. I morse var det dags på hemmaplan också!

Vi hittade nämligen en bajs i vardagsrummet och eftersom vi var helt säkra på att den var producerad imorse så kvarstod bara frågan: VEM?

Det hela började med att Erik var ut med hundarna i morse och att han kom in med den spännande nyheten att INGEN av dem bajsat (ja, jag vet Hanna...Du är inte så förtjust i våra bajsrapporteringar men det är ett nödvändigt måste när man har en lundehund som är halvt rumsren). Eftersom både Erik och jag var övertygad om att de skulle hålla sig tills vi ätit frukost så tog vi dock det hela med ro. Efter ett tag började det dock lukta lite prutt, och mycket riktigt...Där, mitt i vardagsrummet, låg en prutt!

Nu började vår gissa- bajsen- lek. Bajsen var för stor för att vara Igors egentligen, men eftersom vi bytt mat nyligen så kan det ju vara annorlunda nu. Med tanke på placeringen så borde det inte ha varit Naim för han går gärna undan och gör sitt. Dessutom så har Naim inte bajsat inne sen han var 4 månader och då var det bara en enda gång. Men å andra sidan så hade Igor bara varit i vardagsrummet en kort stund på morgonen medan Naim varit där längre stund.

Vi beslutade oss för att den hund som INTE pruttade på vägen till jobbet skulle vara den skyldiga. Naim gjorde snabbt en bajs och det såg ut som hans första för dagen (ja, jag vet Hanna du uppskattar inte när vi diskuterar konsistens heller men Naim morgonbajs skiljer sig drastiskt från hans andra pruttar) så han friskrevs från alla misstankar.

En liten stund senare gjorde Igor också en prutt! En stor dessutom! Attans, nu var vi inte säkra längre. Men Erik konstaterade att den luktade precis som den i vardagsrummet och vi fastslog därmed att Igor var den skyldiga.

Stackars Igor, kanske anklagar vi honom oskyldigt, men allt tyder trots allt på att han är den skyldiga...Dessutom har han statistiken emot sig.

1 kommentar:

Johnny S. Olsson sa...

Ni kan junte fälla stackarn på rena indicier och statistik! Klart att det inte var Igor! Och dessutom var det inte meningen! Ni får allt utreda mer ingående. Har de båda fått en chans att försvara sig, till exempel? Nä, trodde inte det heller.