lördag, juni 21, 2008

Bajsrullaren

Urk.

Idag på kvällningen så tog vi med hundarna till halvön så att de skulle få härja av sig lite. Vi gick in i den inhägnade delen för att vara på den säkra sidan och släppte sen hundarna. Tyvärr upptäckte vi att det hade gått massa får/kor där relativt nyligen för det var fullt med färskt bajs. Hundarna var överlyckliga och sprang runt som om de hade kommit till ett fulldukat julbord.
Naim slängde sig sen ner i gräset och började rulla i nåt. Om och om igen. Tillslut fick jag gå dit för att jaga bort honom, och då satte han fart mot oss. Tyvärr sprang han rakt in i Igor som skrikande föll till marken. Det var nog inte ens meningen från Naims sida, men hög fart + hård kropp gör nog bra ont för Igor skrek och kröp framåt. När vi fick tag på honom så kunde vi inte hitta nåt fel, även om vi misstänkte allt från avslagen käke, brutna ben eller krossade organ. Han lugnade ner sig och sen kunde han traska runt som vanligt.
När vi väl släppt koncentrationen på Igor så tog vi och kopplade upp Naim. Då upptäcke vi hur han var helt skitig på sidan. Skitig i ordets rätta bemärkelse :( När vi kom tillbaka till badplatsen så strippade jag lite snabbt och vadade ut i den inte så varma Ljusnan för att tvätta av Naim litegrann. Efter den provisoriska tvätten blev han fullständigt tossig. Han sprang, sprang och sprang. Mest jagade han småfåglar som flög ute över ån, men dem kom han inte åt. Han gjorde några försök genom att springa ut på bryggan som finns där, men naturligtvis skadade han sig litegrann när han skulle hoppa ut till den för att gena lite.

Väl hemma så var det tvätt av saluki som gällde. Han var inte helt förtjust i att bli placerad i ett badkar och duschad men har man rullat i äckel så har man en dålig förhandlingsposition...

Inga kommentarer: