fredag, juni 05, 2009

Spårkurs dag 3

Det tredje spårtillfället för oss gick ganska bra. Regnet hade öst ner hela dagen men hade den goda smaken att ha uppehåll när det var träning, tack för det. Istället fick vi en fin kväll med lagom mycket mygg bakom Öjeberget.
Någon träning hade vi inte hunnit med under veckan så vi stod på samma plats som förra veckan (vart tog det inlägget vägen måntro?). Ros-Marie blev utvald att lägga Igors spår den här gången och hon trissade upp honom rejält innan hon försvann in i skogen. Den här gången skulle han få gå ett ganska färskt spår men få se henne försvinna. En (för Igor plågsam) halvtimme senare var det dags. Skulle Igor hitta? Skulle husse hålla sig i schack?
Svar ja. Igor traskade på i spåret utan några som helst problem, lite mer yvig än tidigare men det var för att det var så färskt (yvig i Igors fall = en meters bredd runt spåret) och jag var lugn som en filbunke. Mycket bra spårat av Igor som hittade sina tre köttbullslådor och glatt smaskade i sig det.
Sen var det tyvärr inte så mycket mer för lillgor, det blev bara ett spår per hund. Till nästa vecka ska vi jobba lite på att lägga vinklar i skogen, får se hur det går.

Inga kommentarer: