torsdag, juni 18, 2009

the F-word

Vi såg precis på Gordon Ramsays "the f-word" på nian och såg honom ta ett besök på Island där han fångade lunnefåglar! Inte med vårt favoritverktyg dock, utan med en mesig håv. Det som slog oss var dock det absurda i tanken att Igor skulle kunna ge sig in i en håla, kämpa ner en lunnefågel och sen komma utpaddlande med den i munnen, oavsett om den skulle vara levande eller död.

Hur är det möjligt att lundehundarna har kunnat göra det? Den ursprungliga versionen måste ha varit otroligt mycket skarpare och modigare än vår lilla pälsboll, som har svårt att fiska upp skinkbitar ur sin matskål... Antagligen har det att göra med att det bara fanns fem lunnisar kvar helt plötsligt, men ändå. Igor har inte en enda gen i kroppen som skulle kunna få honom att 1) överleva på klipporna 2) få med sig en fågel hem 3) någonsin släppa sagda fågel utan att ha grävt ner den i nåt dike.

Jag skulle hemskt gärna se nån film där man fick se hur de fångade fåglarna. Det finns klipp som visar dem lullande runt med dem fångade, och jag vill minnas att det finns ett klipp där de fått fånga en med en kamera på huvudet på en lundis (hur de nu lyckades få dit den...), men jag har inte sett nån film där man kan se själva fångsten. Youtube tack?

Varför kör inte islänningarna med hund? Är det inte tillåtet, eller vill de kanske ha kissfria golv?

2 kommentarer:

Siv Kvarnström sa...

Hej! Jag följer er blogg med stor glädje och njuter av era finurliga inlägg om Igor och Naim! Här kommer länken till filmklippet jag tror du efterlyste:
http://varoyrhs.com/it/skattekammer/lundeh.tysktv/index.htm

Siv sa...

Jag såg att länken inte blev fullständig när jag lade in den i kommentaren. Men jag har lagt upp en länk på min hemsida under Länkar/Lundefilm/DogsWorld