måndag, augusti 25, 2008

Salukihagen tar form

Igår kom en bonde och slog vår äng. Det blev bra. Tror dock att vi ska låta plöja och så gräs på den också så att den blir ännu plattare till våren. Under hösten ska vi iallafall hägna in den så att vi kan utnyttja den som hundrastnings/träningsställe. Känns bra att ha ett stort, lättillgängligt och "säkert" ställe att kunna vara på med tanke på att det framöver kan bli svårare att ta sig ut i skogen lika ofta som nu då en bebis (människo-varianten =) ) väntas i höst.

Vi planerar mest att ha en öppen yta som Naim kan härja på, men även lite agillityhinder och ett hörn med sand så att han har något att gräva i också. Han blir ju så fullständigt i gasen då han får gräva lite =)

Igor ska naturligtvis också utnyttja hägnet, men han har ju egentligen inte lika stort behov av stora ytor som den lilla slyngelsalukin har.

Han börjar faktsikt bli en riktigt slyngel nu, Naim. Ska testa allt och alla. Specliellt svårtuktad är han dock inte. Lite dövhet drabbas han dock av titt som tätt.

Det vi fortfarande har problem med är hans hundrädsla och jag planerar att gå privatkurser med honom i höst. Igor får däremot gå på BK´s lydnads 1:a. Dvs om han klarar inträdesprovet. Imorgon ska han och jag "kvala in". Spännande att se hur det går...

Som jag misstänkte var hundarna inte speciellt glada i att gå upp kl 4.50 i morse. Men iväg kom vi iallafall. Hoppas nu att det går bra för husse och Naim i Uppsala.

Inga kommentarer: