torsdag, januari 18, 2007

Sova själv

Vilka utvecklingssteg han tar ibland. De senaste dagarna har vi varit förbluffade över hur han helt plötsligt insett att han kan hoppa upp i soffan helt själv, men igår togs ett nytt steg.

När vi skulle borsta tänderna så tassade han in i vardagsrummet och hoppade upp i soffan för att lägga sig. Han gosade ner sig ganska bra där, så när vi skulle lägga oss låg han och sov. I vanliga fall hade vi lyft upp honom, tagit in honom i sovrummet och sen satt ett galler för dörröppningen så han inte springer runt och skäller på tidningsbudet, men igår tänkte vi att va fan, vi testar. Så han fick ligga kvar där.

Vi trodde han skulle komma tassande efter nån timme och undra vart vi var, för att sen skutta upp i sängen och somna på husses ben, men icke. När klockan ringde i morse hade vi inte blivit väckta en enda gång, och sängen var hundfri. Jag smög upp (hur mycket man nu kan smyga klockan sex på morgonen) och tittade in i vardagsrummet. Där i soffan låg en liten skrutt och tittade sömnigt på mig. Han hade inte rört sig på hela natten. Det trodde ingen av oss nånsin skulle hända.

Inga kommentarer: