måndag, december 13, 2010

Lille vild i storstan

Jag har med mig Khali till jobbet i Uppsala idag för miljöträning. Inget ont om Ljusdal, men det är inte mycket till stadsmiljö att tränas i. Med ett kontor i centrala Uppsala så blir det en helt annan femma, och det har gjort Naim och Igor gott att traska runt här i stan.

Resan ner gick bra, han sov/vilade större delen av vägen. Att pinka när vi kom fram var dock inte aktuellt. Han skulle bara nosa nosa nosa. Efter att ha varit inne en stund och ätit så gick vi ut på en längre promenad. Mycket intryck för lille valpen, och han hade märkbart svårt att kunna låta folk "vara". Alla som cyklade/gick/körde förbi skulle detaljstuderas, oavsett avstånd. Med tanke på att det är mycket folk i rörelse här så var det mycket spanande... Innan vi gick och lade oss hade han äntligen hittat ett ställe som han klassade som säkert, och pinkade.

På morgonkvisten ljöd såklart kiss-sirenen, men inte skulle han pinka när vi kom ut inte. Det skulle nosas och spanas för fullt. Efter en halvtimmes runda i ett nyvaket Uppsala så kom vi tillbaka till gårdagens säkra ställe, och med lite övertalning tog han chansen och pinkade. Seger! Nu ska vi vila lite på kontoret, kanske tugga på lite ben och sen ta en prommis när staden är mer igång.

Just ja. Vatten. Khali tvärvägrar dricka kranvattnet här. Han rynkar på nosen och går bort. Nog för att vattnet här inte är så gott, men det här är att överdriva lite... Jag får servera unge herr kräsen "finvatten" istället, det duger tydligen bättre med Evian. Men det är klart, är man van vid vatten från en hälsingekälla så är inte uppsalas dito så lockande.

Inga kommentarer: