torsdag, mars 10, 2011

Extra staket

Vi har aldrig haft problem med rymmande hundar. Naim har inget som helst driv att lämna det trygga hemmet, och även om Igor hade drivet så hade han inte fysiken att kunna ta sig ut på upptäcksfärder.
Khali däremot har fysik, driv och nyfikenhet. Häromdagen när vi skulle ropa in honom från tomten så var han inte där. Efter att ha letat bland buskar, i växthus och under altanen så kom vi fram till att han nog hade hoppat över staketet. Matte gick iväg till granngårdarna för att se om han hade traskat iväg för att hälsa på de andra hundarna, men ganska snart hittade vi honom ute i inhägnaden, där han glatt rusade runt i skoterspåren.

För att undvika att han gör om det, för det skulle han definitivt göra nu när han lärt sig en väg ut, så har vi satt upp extra nät vid den staketdel som är vid ingången. Där står en stor sten, som tillsammans med snömassorna ger ett fint avstamp. I teorin kan han nog utan problem hoppa över staketet vartsomhelst utan hjälp, men det är oerhört lätt gjort här. Fast nu satte husse P för den utvägen!


Inga kommentarer: